Garanciális feltételek

A gyártó a termékeire a törvényi feltételek által meghatározott szokásos időnél nagyobb garancia időt vállal. A jótállás csupán abban az esetben érvényesíthető, amennyiben az eladó rendben kitölti a garancia levelet!

A törvény által megállapított garancia kibővül a vevő által bejelentett és jogos hiba, térítésmentes elhárításával. Az esetleges meghibásodások miatti felelősség joga elvész abban az esetben, ha a vevő azt a garancia időn belül nem érvényesítteti. A jótállási időtartam meghosszabbodik a reklamációs ügyintézéssel töltött időtartam hosszával, amennyiben a reklamáció jogosnak minősült.

A vevő a garanciális jogait a garancia levélben megnevezett eladónál köteles érvényesíttetni.
Kérjük, hogy a saját érdekében ügyeljen a garancia levél pontos kitöltésére!

Jótállási idők

A jótállási idő a termék megvásárlásának napjával kezdődik, mely a garancia levélben a ,,vásárlás napja”-ként szerepel, vagy a termék tanúsított szolgáltató általi üzembe helyezésének napjától számít (amennyiben ezt az átvételtől számított három héten belül megrendelték).

A jótállási idő a különböző termékcsoportokra a következő:

 • Sanipro - 12 hónap
 • zuhanyfalak és zuhanyfülkék:
  • Hitech, Kinedoor, Walk In, Elegant, Ambient, Tower, Exclusive, Proxima, Classic, Lega- 24 hónap
 • akril kádak és műmárvány zuhanytálcák - 60 hónap
 • Flat zuhanytálcák - 120 hónap
 • önhordó zuhanytálcák - 24 hónap
 • masszázspanelek, masszázs és gőzkabinok, hidromasszázskádak – 24 hónap
 • a többi termék (szifon, fogantyú, fejtámla...) - 24 hónap

A jótállás nem vonatkozik

 • mechanikusan rongált termékekre, amennyiben a rongálás a helytelen használat során, vagy esetleg nem megfelelő kezelés következtében keletkezett
 • használati utasítással ellentétes használatból eredő sérülésekre (a használati utasítás a garancialevél szerves része)
 • azokra a termékekre, ahol nem lettek betartva a beépítés előkészítésére, valamint a beszerelésre vonatkozó utasítások
 • a nem szakszerű beavatkozás, helytelen bekötés, elemi csapás, vagy a termék nem megfelelő ill. szélsőséges körülmények közötti használatára (pl. szauna helyiségben)
 • azokra a kádakra, ill. zuhanytálcákra, melyek megrongálódása a helytelen és nem megfelelő beszerelésből, vagy az elégtelen tömítésből származik

A termék megvásárlását tanúsító garancia levelet gondosan őrizze meg (a szakszerű beszerelést tanúsító okmányt is), a jótállási idő teljes időtartama alatt.
A reklamációs eljárás esetén kérni fogják Öntől az előbbiekben felsorolt okmányok eredeti példányát

A meghosszabbított garancia idő esetén elengedhetetlen követelmény, hogy a meghosszabbított garancia ténye fel legyen tüntetve a kiskereskedő által kiállított eredeti eladási okmányon.

Felhasználói utasítás

Zuhanyfalak és zuhanyfülkék

A termék rendeltetésszerű működéséhez, valamint vevőink teljes megelégedéséhez elengedhetetlen a termékek megfelelő karbantartása. A zuhanykabinok karbantartása rendkívül egyszerű.

A zuhanyfalak és fülkék karbantartása a háztartásokban használt általános tisztítószerekkel történhet, melyek nem tartalmaznak súroló részecskéket (pl. a homok, őrölt márvány stb.). Az említett részecskék helyrehozhatatlan károsodásokat okoznak a zuhanyfalak kitöltési helyein, valamint a festett fémrészek felületén.

Amennyiben lehetséges, óvakodjunk attól, hogy a termék kapcsolatba kerüljön koncentrált savakkal, lúgokkal, irritáló anyagokkal (hígítók, alkoholok, aceton, stb.), klór tartalmú szerekkel, fürdőszobákban használt illat-esszencia koncentrátumokkal, valamint színező anyagokkal.

A zuhanyfalak és fülkék vezető részeit (síneket, görgőket)  rendszeresen olyan kenőanyaggal szükséges ápolni, melyek ellenállnak a víz hatásainak (vazelin, ill. az általánosságban használt glicerines és szilikonos krémek). A kenést a zuhanyfalak ill. zuhanyfülkék használatának gyakorisága, valamint a használat körülményeinek függvényében szükséges elvégezni. A minimális időtartam azonban kéthavonta 1 alkalom.

A VÍZTASZÍTÓ, FELÜLETKEZELT ÜVEG KARBANTARTÁSA

 • A NANOGLASS, minimálisra csökkenti a vízcseppek nyomait, valamint a vízkő keletkezését. A kezdeti időszakban tökéletesen elegendő, ha az üveget leöblítjük tiszta és bő vízsugárral. A hosszabb használat után a vízben előforduló ásványokat az üveg védett felületeiről könnyedén eltávolíthatjuk a szokásos hétköznapi szappantartalmú tisztítószerek alkalmazásával.
 • Semmi esetre ne használjunk karcolást okozó súroló eszközöket, acél dörzsiket, vagy savas ill. lúgos alapú koncentrátumokat !!!
 • Megjegyzés: A falakon gyorsan lecsorduló víz hatásának intenzitása közvetlen arányban áll a víz keménységével, valamint a zuhanyozó fülke használatnak gyakoriságával.  Gyakoribb használat esetén (de legalább fél évente 1 alkalommal) ajánlatos a regeneráló NANOGLASS-Set készlet alkalmazása, mely megvásárolható az összes ROLTECHNIK termék forgalmazónál.


A FÜRDŐKÁDAK ÉS ZUHANYTÁLCÁK:

 • Az anyag, melyből a kádak és a zuhanytálcák készülnek, fényes és sima felülettel rendelkezik a teljes szerkezetében. Ennek köszönhetően igen ritkán fordul elő a szennyeződések leülepedése, lerakódása. Ajánlatos a fürdés után a kádat ill. a tálcát egy háztartási tisztítószerrel átitatott szivaccsal, vagy ronggyal kitörölni. Kerüljük az olyan tisztítószerek alkalmazását, melyek karcolhatnak.
 • Akadályozzuk meg, hogy a termék felülete koncentrált savakkal, klórral, lúggal, irritáló anyagokkal (hígítószerek, alkoholok, aceton, stb.), valamint a fürdőszobákban használt illat-esszencia koncentrátumokkal, valamint színező anyagokkal kerüljön kölcsönhatásba.
 • A fürdőkádakat, és a zuhanytálcákat soha ne telepítsük szilárd befalazás módszerével, a terméknek kiemelhetőnek kell lennie (felfelé irányban) különleges építészeti beavatkozások nélkül is!!!
 • A fürdőkádak és zuhanytálcák maximális teherhordó képessége 0,1kg/1cm2
 • A tökéletes tömítettség elérésének érdekében ajánlatos a ROLTECHNIK készlet alkalmazása.
 • Amennyiben mozgatás, vagy használat során az akril termék megrongálódik (különböző mélységű karcolások, rovások), csiszoljuk ki a károsodott helyeket, víznek ellenálló csiszolópapírral (1000, és annál nagyobb szemcseszámú). A keletkezett matt helyen a fényes felületet fényesítő-polírozó anyagok alkalmazásával és egy puha ronggyal állíthatjuk vissza (fém és gépkocsi polírozók).
 • Önhordó zuhanytálcáknál fontos, hogy az alján lévő bordák és a tálca pereme mentén szilikonnal rögzítsük a burkolathoz, valamint a tálcák alján található bordákat ne gyengítsék meg, ellenkező esetben a garancia nem érvényesíthető.
 • A zuhanytálca beépítése előtt MINDEN ESETBEN GYŐZŐDJÖN MEG RÓLA, hogy a vízszintbe helyezés után lefolyik-e a víz a tálcából, vagy sem!


A KÁD BESZERELÉSE (MASSZÁZSKÁD)

A kádat az előre leburkolt helyre installáljuk. A fal és a kád között használjunk szigetelő csíkot, mely megfelelő rugalmasságot biztosít az esetleges rezgések ellen. Állítsuk vízszintbe a kádat, az állítható talpak segítségével, a kád végleges magasságának figyelembevételével.
Ellenőrizzük, hogy az állítható talpak szilárdan állnak a padlón, amennyiben szükséges a beállítást a talpakon található biztosító anyák magasságának változtatásával fejezzük be. A szerelési rögzítő elemek segítségével húzzuk a kádat a falhoz, ezzel megakadályozzuk az oldalirányú elmozdulását. Csatlakoztassuk a kádat a lefolyóra és az áramforrásra, ill. amennyiben rendelkezésre áll, kössük be az automatikus, ill. a mechanikus tisztító rendszert, a mechanikus leengedést a feltöltéssel, a zuhanyt, ill. szereljük rá az állványos csaptelepet. Engedjük tele a kádat, teszteljük le az egyes funkciókat, majd ellenőrizzük a rendszer tömítettségét a szivárgások megelőzése érdekében.
A hézagok tömítetéséhez használjunk szilikonos szaniter gittet, mely biztosítja a vízhatlan hézagot. A kádat hozzuk terhelt állapotba (kb. 10 cm magasságig a túlfolyó alatt), és hagyjuk így, míg a szilikon megszilárdul.

Javaslatunk: 
Amennyiben biztosak akarunk lenni afelől, hogy nem árthatunk szaniter termékeinknek, használjunk speciálisan tervezett ROLTECHNIK tisztítószereket, melyek tesztelését közvetlenül maga a gyártó végezte el.

KÖSZÖNJÜK, HOGY TERMÉKÜNKET VÁLASZTOTTA!

Roltechnik Distributor Kft.

Keresse munkatársunkat

Forduljon hozzánk bizalommal

Edit Page